Elektronik defter (e-Defter) uygulamasına dâhil olanlartarafından 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi
Elektronik defter (e-Defter) uygulamasına dâhil olanlartarafından 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadar oluşturulmasıve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma veimzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi BaşkanlığıBilgi İşlem Sistemine yüklenmesi
Tarih: 29/05/2023
Sayı: VUK-157 / 2023-8
T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı
VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/157
Konusu: Elektronik defter (e-Defter) uygulamasına dâhil olanlar tarafından 31 Mayıs 2023 günüsonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresiile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “Elektronik DefterBeratları”nın yüklenme süresinin uzatılması.
Tarihi: 29/5/2023
Sayısı: VUK-157 / 2023-8
1. Giriş:
Başkanlığımıza iletilen talepler doğrultusunda, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 242 ncimaddesindeki yetkiye dayanılarak, e-Defter uygulamasına dâhil olanlar tarafından 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “ElektronikDefter Beratları”nın yüklenme süresinin uzatılması bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.
2. Elektronik Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma Süresi ile Elektronik DefterBeratlarının Yüklenme Süresinin Uzatılması:
Elektronik defter uygulamasına dâhil olanlar tarafından 31 Mayıs 2023 günü sonuna kadaroluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynısürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “Elektronik DefterBeratları”nın yüklenme süresi 5 Haziran 2023 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.
Duyurulur.
Bekir BAYRAKDAR
Gelir İdaresi Başkanı